1 su bardağı iri pilavlık bulgur
2 su bardağı su, 1 su bardağı taze çökelek
1 bağ evelik yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Bir tencerede bulgurun üzerine 2 su bardağı su eklenip
bulgur suyunu çekinceye kadar pişirilir. Altı söndürülüp soğuyan bulgurun içine
çökeleği eklenip tuz ve karabiberi de ilave edilir. Bir başka taraftaki suda
evelik yaprakları 3-4 dakika haşlanır. Bulgur ile çökelek köfte yapar gibi
yoğrulur. Daha sonra evelik yaprakları bu iç harçla dolma gibi sarılır.
Tencereye yerleştirilen dolmalar üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı
serpiştirilir. İki su bardağı su ilave edilerek 15-20 dakika kadar pişirilir.
Yoğurt ezilmiş sarımsakla çırpılır. Dolmalar sıcak servis
edilirken yoğurtta üzerine gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder