RSS

18 Aralık 2016 Pazar

EVELİK SARMASI


Sivas yemek tarifleriMalzemeler:
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
2 su bardağı su, 1 su bardağı taze çökelek
1 bağ evelik yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak

Yapılışı:
Bir tencerede bulgurun üzerine 2 su bardağı su eklenip bulgur suyunu çekinceye kadar pişirilir. Altı söndürülüp soğuyan bulgurun içine çökeleği eklenip tuz ve karabiberi de ilave edilir. Bir başka taraftaki suda evelik yaprakları 3-4 dakika haşlanır. Bulgur ile çökelek köfte yapar gibi yoğrulur. Daha sonra evelik yaprakları bu iç harçla dolma gibi sarılır. Tencereye yerleştirilen dolmalar üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı serpiştirilir. İki su bardağı su ilave edilerek 15-20 dakika kadar pişirilir.
Yoğurt ezilmiş sarımsakla çırpılır. Dolmalar sıcak servis edilirken yoğurtta üzerine gezdirilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...