800 gram un
Tuz ve aldığı kadar su
İç Harcı için malzemeler:
Radika, yabani pırasa, turp otu, arapsaçı
1 çay bardağı lor peyniri
Tuz
Yağlamak için 250 gram tereyağı
Yapılışı:
Hamuru genişçe bir kaba alıp, bir tatlı kaşığı tuz ilave
ederek harmanlayın. Suyu azar azar dökerek kıvamlı bir hamur elde edinceye
kadar yoğurun. İç harcı için yıkamış
olduğunuz otları ince ince doğrayın. Lor peyniri ve tuz ilave ederek otları
karıştırın.
Yoğurduğunuz hamuru ince olarak açın. Eritilmiş tereyağının
bir kısmını hamurun üzerine gezdirin ve yağlayın. Hamurun bir kenarına iç
harcını yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu içe doğru kıvırın. Tepsiye yağlı
kağıdı serin. Hamuru üzerine alın ve tekrardan böreğinizin üzerini kalan
tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede böreğinizin üzeri
kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder