RSS

19 Aralık 2016 Pazartesi

KARIŞIK OTLU BÖREK


ege yöresi karışık otlu börekHamuru için malzemeler:
800 gram un
Tuz ve aldığı kadar su
İç Harcı için malzemeler:
Radika, yabani pırasa, turp otu, arapsaçı
1 çay bardağı lor peyniri
Tuz
Yağlamak için 250 gram tereyağı

Yapılışı:
Hamuru genişçe bir kaba alıp, bir tatlı kaşığı tuz ilave ederek harmanlayın. Suyu azar azar dökerek kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.  İç harcı için yıkamış olduğunuz otları ince ince doğrayın. Lor peyniri ve tuz ilave ederek otları karıştırın.
Yoğurduğunuz hamuru ince olarak açın. Eritilmiş tereyağının bir kısmını hamurun üzerine gezdirin ve yağlayın. Hamurun bir kenarına iç harcını yayıp rulo şeklinde sarın. Ruloyu içe doğru kıvırın. Tepsiye yağlı kağıdı serin. Hamuru üzerine alın ve tekrardan böreğinizin üzerini kalan tereyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede böreğinizin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...