10 adet pancar yaprağı
2 kepçe yarma
1,5 litre katık (ayran)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
Tuz ve nane
Yapılışı:
Yarmaları suda pişirin. Pancar (pezik/pazı) bitkisinin
yaprakları yıkanır. İnce ince doğranır. Su ile yıkanarak yeşil suyu akıtılır.
Eğer bu işlemi yapmazsanız bitkinin suyu çorbanın rengini bozacaktır. Kaynayan
pişmiş yarmanın içine pancarlar atılır. Bir iki dakikada pancarlar pişer. Katığı
(ayranı) un ile ezin. Kaynamakta olan çorbaya katılır ve tuzu eklenir. Çorba
pişmiş olduğu için fazla ateşte tutulmaz, aksi halde çorba ekşir. Pişen
çorbanın yüzüne soharıç yapılır. Soharıç tavası denilen küçük tavaya tereyağı
konulur. Kuru soğan küçük küçük kareler şeklinde (soharıç soğanı) doğranır.
Ateşte soğanları hafif pembeleşmesinden sonra kuru nane ekilip çorbanın üzerine
dökülür. Soharıcın çorbanın yüzünde durması için nane konulduktan ve tava
ateşten indirildikten sonra tavaya biraz soğuk su konup soharıcı çorba üzerine
dökülürç
0 yorum:
Yorum Gönder