RSS

23 Aralık 2016 Cuma

PANCAR ÇORBASI


lezzetli çorba tarifleriMalzemeler:
10 adet pancar yaprağı
2 kepçe yarma
1,5 litre katık (ayran)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan

Tuz ve nane

Yapılışı:

Yarmaları suda pişirin. Pancar (pezik/pazı) bitkisinin yaprakları yıkanır. İnce ince doğranır. Su ile yıkanarak yeşil suyu akıtılır. Eğer bu işlemi yapmazsanız bitkinin suyu çorbanın rengini bozacaktır. Kaynayan pişmiş yarmanın içine pancarlar atılır. Bir iki dakikada pancarlar pişer. Katığı (ayranı) un ile ezin. Kaynamakta olan çorbaya katılır ve tuzu eklenir. Çorba pişmiş olduğu için fazla ateşte tutulmaz, aksi halde çorba ekşir. Pişen çorbanın yüzüne soharıç yapılır. Soharıç tavası denilen küçük tavaya tereyağı konulur. Kuru soğan küçük küçük kareler şeklinde (soharıç soğanı) doğranır. Ateşte soğanları hafif pembeleşmesinden sonra kuru nane ekilip çorbanın üzerine dökülür. Soharıcın çorbanın yüzünde durması için nane konulduktan ve tava ateşten indirildikten sonra tavaya biraz soğuk su konup soharıcı çorba üzerine dökülürç 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...