Pehli Sivas’ta eski bir yemek adıdır. Koyunun sağ uyluk,
kaburgası yani döş kısmındaki etlerle yapılan bir yemek türüdür.
Malzemeler:
1 kilo koyun kaburgası
300 gram yoğurt
3 adet patlıcan
6 adet domates
Zeytinyağı, tuz ve karabiber
Yapılışı:
Etleri büyük parçalar halinde kesin. Yoğurt ve karabiberi
çırpın. Etleri bu sosla tatlandırın. Tereyağında etleri kızartın. Bir tencereye
aldıktan sonra üzerine sıcak su ekleyin. Etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar
pişirin. Bu arada etlerin suyu azalırsa, azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Patlıcanları alaca soyulur. İkiye bölünür, doğranır.
Kızartılır. Bir kabın altına önce patlıcanlar dizilir. Üzerlerine etler konur.
En üste bol domates doğranır. Tuz ekilir. Fırında yaklaşık 180 derecede 15-20
dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder