RSS

24 Aralık 2016 Cumartesi

PEHLİ KEBABI


Pehli Sivas’ta eski bir yemek adıdır. Koyunun sağ uyluk, kaburgası yani döş kısmındaki etlerle yapılan bir yemek türüdür.
Sivas'a ait kebap tarifi
Malzemeler:
1 kilo koyun kaburgası
300 gram yoğurt

3 adet patlıcan
6 adet domates
Zeytinyağı, tuz ve karabiber

Yapılışı:
Etleri büyük parçalar halinde kesin. Yoğurt ve karabiberi çırpın. Etleri bu sosla tatlandırın. Tereyağında etleri kızartın. Bir tencereye aldıktan sonra üzerine sıcak su ekleyin. Etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Bu arada etlerin suyu azalırsa, azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Patlıcanları alaca soyulur. İkiye bölünür, doğranır. Kızartılır. Bir kabın altına önce patlıcanlar dizilir. Üzerlerine etler konur. En üste bol domates doğranır. Tuz ekilir. Fırında yaklaşık 180 derecede 15-20 dakika pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...