RSS

25 Aralık 2016 Pazar

RADİKA KAVURMASI


4 Kişilik
Malzemeler
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kilogram radika
3 dal yabani pırasa
2 dal taze soğan
1 küp şeker
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
4 adet yumurta

Yapılışı:
Öncelikle otları iyice yıkayalım. Yemeklik doğramış olduğumuz soğanımızı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım.  Suları süzülmüş olan radikalarımızı iri parçalara bölelim. Yabani pırasa ile taze soğanı ince ince doğrayalım. Otlarımızın hepsini ve şeker dahil tüm baharatları tavadaki soğanlara ilave edelim. 15 dakika ağzı kapalı olarak pişirelim. Otlar yumuşayınca aralarına yuvarlaklar açalım ve buralara yumurtaları kıralım. Yumurtalar pişince ocaktan alalım.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...