4 Kişilik
Malzemeler
1 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kilogram radika
3 dal yabani pırasa
2 dal taze soğan
1 küp şeker
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
4 adet yumurta
Yapılışı:
Öncelikle otları iyice yıkayalım. Yemeklik doğramış
olduğumuz soğanımızı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuralım. Suları süzülmüş olan radikalarımızı iri
parçalara bölelim. Yabani pırasa ile taze soğanı ince ince doğrayalım.
Otlarımızın hepsini ve şeker dahil tüm baharatları tavadaki soğanlara ilave
edelim. 15 dakika ağzı kapalı olarak pişirelim. Otlar yumuşayınca aralarına
yuvarlaklar açalım ve buralara yumurtaları kıralım. Yumurtalar pişince ocaktan
alalım.
0 yorum:
Yorum Gönder