Malzemeler:
4 su bardağı un
20 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
175 gram margarin
İç harcı için: Patates, peynir
Üzeri için: Yumurta ve susam
Yapılışı:
Yaş mayayı biraz ılık suyla eritin. Un, maya tuz ve toz
şekeri iyice yoğurun. Daha sonra hamuru pasta tabağı büyüklüğünde bezelere
ayırın. Yaklaşık 3 beze oluyor. 20 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi yufka
büyüklüğünde açılın. Üzerine 5 kaşık eritilmiş tereyağını sıvıyağ ile
karıştırıp gezdirin. Hamurun kenarları tutularak iç kısımlara doğru kapatarak
yağın her tarafına yayılmasını sağlayın.
En sonunda hamur ortasından tutularak uçlara doğru hafifçe çekerek hamuru büyütün.
İçine iç harç konur. Katlanır. Isıtılmış
sac üzerinde hamurun üzeri yağlanarak iki taraflı pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder