500 gram az yağlı dana kıyma
Kıymanın yarısı kadar ince bulgur
Bir adet soğan
Bir yemek kaşığı domates salçası
Bir yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz, dereotu, reyhan, karabiber, kırmızı biber
Bir avuç pirinç
Bir dolu yemek kaşığı tereyağı
Nane ve tuz
Yapılışı:
Pirinç, nane, yağ ve salçanın yarısı hariç diğer malzemeler
iyice yoğrulur. Hazırlanan karışımdan fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler
yapılır. Tencerede yağ ve salça hafif kavrulur ve üzerine altı yedi bardak su
eklenir. Kaynayınca köfteler içine atılıp yarım saat pişirilir. Pirinçler de
ilave edilir. Pirinçler de pişince üzerine naneli yağ veya sadece kuru nane
eklenip beş dakika daha pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder