6 Kişilik
Malzemeler:
1 su bardağı nohut (önceden haşlanmış olacak)
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için Ayçiçek yağı
Sosu İçin:
1 su bardağı tahin
2 limonun suyu
¼ çay bardağı su
2 diş sarımsak ezilmiş olarak
2-3 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Köfte için bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak
su ilave edip, kapağı kapatın. Şişmesi için 15-20 dakika bekletin. Geri kalan
malzemeyi mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Şişen bulgurların
üzerine bu püreyi ilave edin. İyice yoğurup, buzdolabında iki saate yakın dinlendirin.
Daha sonra bu harçtan parçalar alıp köfteler yapın. Kızgın yağda kızartıp,
fazla yağını alması için kağıt havlunun üzerine koyun.
Sos için tüm malzemeyi bir kasede iyice çırpın. Servis
tabağına aldığınız köftelerin üzerine bu sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder