2 su bardağı kadar sıvı yap
125 gram kadar tereyağı
8 su bardağı kadar un
2 su bardağı kadar toz şeker
1 su bardağı kadar soğuk su
1 su bardağı kadar ılık süt
Yapılışı:
Ilık süt, şeker ve soğuk su bir kapta iyice çırpılır.
Ardından tereyağı bir tencereye koyulup eritilir. Üzerine sıvı yağ eklenerek
birbirine karıştırılır. Sonra un yağa eklenir. Orta ateşte sürekli
karıştırılarak un kavurmaya başlanır. Unun iyice kavrulmasına dikkat edilir.
Rengi kahverengiye dönüşüne kadar un, yağda karıştırılarak kavrulur.
Kahverengiye dönüşünce ocağın altı kapatılır. Hazırlanan soğuk şerbete eklenir
ve helva hızlıca karıştırılır. Şerbeti çekince tencerenin üzerine kağıt havlu
konulur, kapağı kapatılır. Bu şekilde on dakika kadar demlenmesi için
bekletilir. Sonrasında tencere açılır tahta bir kaşık kullanılarak helva
güzelce karıştırılır. İstediğimiz gibi el ile , kaşık ile veya kalıpla
şekillendirilip tepsiye dizilir. Fındık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder