Malzemeler:
4 adet tavuk şinitzel
2 adet yeşil çarliston biber
1 adet kırmızı sivri biber
1 su bardağı bezelye konservesi
2 adet yeşil taze soğan
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
6 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos İçin:
1 yemek kaşığı soya sosu
2 tepeleme çay kaşığı nişasta
½ su bardağı süt
2 çay kaşığı bal
3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
Tavuk şinitzelleri parmak boyunda ve kalınlığında uzun
şeritler halinde doğrayın.
Sosun Hazırlanması: Soya sosu, nişasta ve süt derin bir
kapta iyice çırpılır. Bal, limon suyu ve dövülmüş sarımsaklar eklenir. Tuz ve
kırmızı biber de serpildikten sonra malzemeler iyice çırpılır. Hazırladığımız
bu sos tavukların üzerine gezdirilerek karıştırılır. Buzdolabında tavuklar en
az 2-3 saat bekletilir. (Bir gece bekletilirse daha lezzetli olur)
Biberlerin içindeki tohumlar ayrılır ve halka halka kesilir.
Yeşil soğanlar ince ince doğranır. Bir tavada yağ iyice kızdırılır ve tavuklar
kızgın tavada sürekli karıştırılarak kavrulur. Ocağın altı kısılarak biber ve soğanlar ilave edilir. 5 dakika daha
kavurduktan sonra bezelyeler, tuz ve karabiber ilave edilir. Kısık ateşte etler
iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir (yaklaşık 15 dakika).
0 yorum:
Yorum Gönder