3 adet orta boy tavuk göğüs eti
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 adet dolmalık kabak
3 adet yeşil çarliston biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet orta boy
domates
4 çay kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz ve karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı ılık su
1 demet dereotu
Yapılışı:
Tavuk göğüs etleri kuşbaşı doğranır. Bir tepsiye un serpilir
ve etler una bulanır. Kabakların dış kısmı hafifçe kazınır. Yıkanıp
uzunlamasına ikiye bölünerek küp halinde doğranır. Yeşil ve kırmızı biberlerin
sapları kesildikten sonra tohumları temizlenir. Şeritler halinde doğranır. Kuru
soğan yemeklik doğranır. Domatesler soyulur ve zar halinde kesilir. Teflon bir
tavada zeytinyağ kızdırılır ve una bulanmış tavuk etleri sürekli karıştırılarak
iyice kavrulur. Etlerin rengi dönüp hafifçe su çektiklerinde sarımsak ve
soğanlar ilave edilir. 2 dakika bunlarla harmanlandıktan sonra yeşil ve kırmızı
biberler katılıp salça da ilave edilir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber
serpiştirilerek ılık su ilave edilir. Tavanın kapağı kapatılarak kaynaması
beklenir. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır. Yaklaşık 20 dakika daha
pişmeye bırakılır. Servis ederken üzerine dereotu kıyılır.
0 yorum:
Yorum Gönder