RSS

24 Kasım 2017 Cuma

SEBZELİ TAVUK KEBAP


uzak doğu esintili tavuk yemeğiMalzemeler:
3 adet orta boy tavuk göğüs eti     
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 adet dolmalık kabak
3 adet yeşil çarliston biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
 2 adet orta boy domates
4 çay kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz ve karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı ılık su
1 demet dereotu

Yapılışı:
Tavuk göğüs etleri kuşbaşı doğranır. Bir tepsiye un serpilir ve etler una bulanır. Kabakların dış kısmı hafifçe kazınır. Yıkanıp uzunlamasına ikiye bölünerek küp halinde doğranır. Yeşil ve kırmızı biberlerin sapları kesildikten sonra tohumları temizlenir. Şeritler halinde doğranır. Kuru soğan yemeklik doğranır. Domatesler soyulur ve zar halinde kesilir. Teflon bir tavada zeytinyağ kızdırılır ve una bulanmış tavuk etleri sürekli karıştırılarak iyice kavrulur. Etlerin rengi dönüp hafifçe su çektiklerinde sarımsak ve soğanlar ilave edilir. 2 dakika bunlarla harmanlandıktan sonra yeşil ve kırmızı biberler katılıp salça da ilave edilir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber serpiştirilerek ılık su ilave edilir. Tavanın kapağı kapatılarak kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır. Yaklaşık 20 dakika daha pişmeye bırakılır. Servis ederken üzerine dereotu kıyılır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...