RSS

28 Kasım 2017 Salı

KOLAY PIRTIK BÖREK


en kolayı yufkadan börekMalzemeler:
Yarım adet hazır yufka                                                             
4 adet yumurta(oda ısısında olmalı)
1 su bardağı süt
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 dal taze soğan (ince doğranmış olmalı)
5 dal maydanoz (ince kıyılmış olmalı)
3 yaprak pazı veya ıspanak (çok ince kıyılmış olmalı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ tercihen zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı:
Yumurtaları bir kabın içine kırıp tuz ile çırpalım. Üzerine süt, sıvı yağ, rendelenmiş beyaz peynir, maydanoz, taze soğan, pazıyı ilave edip karıştıralım.
Yufkaları küçük küçük parçalara ayıralım ve bu karışıma ilave edelim. 5 dakika bir kenarda bekletelim.
Tereyağını bir tavada eritelim. Yumurtalı karışımı tavaya ilave edelim. Orta ısılı ateşte pişirmeye bırakalım. Altı iyice kızarınca bir kapak yardımıyla alt üst yapalım. Diğer tarafı da kızartalım. Daha sonra büyük bir tabağa alarak dilimleyelim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...