Yarım adet hazır yufka
4 adet yumurta(oda ısısında olmalı)
1 su bardağı süt
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 dal taze soğan (ince doğranmış olmalı)
5 dal maydanoz (ince kıyılmış olmalı)
3 yaprak pazı veya ıspanak (çok ince kıyılmış olmalı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ tercihen zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Yumurtaları bir kabın içine kırıp tuz ile çırpalım. Üzerine
süt, sıvı yağ, rendelenmiş beyaz peynir, maydanoz, taze soğan, pazıyı ilave
edip karıştıralım.
Yufkaları küçük küçük parçalara ayıralım ve bu karışıma
ilave edelim. 5 dakika bir kenarda bekletelim.
Tereyağını bir tavada eritelim. Yumurtalı karışımı tavaya
ilave edelim. Orta ısılı ateşte pişirmeye bırakalım. Altı iyice kızarınca bir
kapak yardımıyla alt üst yapalım. Diğer tarafı da kızartalım. Daha sonra büyük
bir tabağa alarak dilimleyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder