Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak
4-5 adet közlemiş kırmızı biber
1 demet roka
Marine Sosu İçin:
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı toz köri
½ su bardağı yoğurt
Salatanın Sosu İçin:
Ufak fincan sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini bir buzdolabı poşetine koyarak et döveceğiyle
dövün. Daha sonra parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Bir kaba aldıktan
sonra diğer tarafta marine sosunun tüm malzemelerini bir kase içinde iyice
çırpın ve tavuk etlerinin üzerine dökerek bu sosun tüm etlere gelmesi için
iyice harmanlayın. Üzerini kapatıp bir saat kadar buzdolabında bekletin.
Rokaları yıkayın ve süzdürün. Bir tabağa aldıktan sonra üzerine
şerit halde doğradığınız kırmızı biberleri koyun.
Derin bir vok tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve
kızdırın. Tavuk etlerini vok tavasına alarak iyice pişirin. Yüksek ısıda
sürekli karıştırarak en az 7 dakika
pişirin. Sıcakken salatanın üzerine etleri yerleştirin.
Salata sosunun malzemelerini de bir kasede çırpıp salatanın
üzerine aktarın. Ilık olarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder