RSS

3 Aralık 2017 Pazar

HİNT USULÜ TAVUK SALATASI


Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak
4-5 adet közlemiş kırmızı biber
1 demet roka

Marine Sosu İçin:
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı toz köri
½ su bardağı yoğurt

Salatanın Sosu İçin:
Ufak fincan sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Tavuk göğüslerini bir buzdolabı poşetine koyarak et döveceğiyle dövün. Daha sonra parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Bir kaba aldıktan sonra diğer tarafta marine sosunun tüm malzemelerini bir kase içinde iyice çırpın ve tavuk etlerinin üzerine dökerek bu sosun tüm etlere gelmesi için iyice harmanlayın. Üzerini kapatıp bir saat kadar buzdolabında bekletin.
Rokaları yıkayın ve süzdürün. Bir tabağa aldıktan sonra üzerine şerit halde doğradığınız kırmızı biberleri koyun.
Derin bir vok tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve kızdırın. Tavuk etlerini vok tavasına alarak iyice pişirin. Yüksek ısıda sürekli karıştırarak  en az 7 dakika pişirin. Sıcakken salatanın üzerine etleri yerleştirin.

Salata sosunun malzemelerini de bir kasede çırpıp salatanın üzerine aktarın. Ilık olarak servis edin.   

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...